Aromatisch -voor de gezelligheid

Deze kruidenmengelingen komen zeer mooi tot hun recht wanneer met het maken van de blend rekening is gehouden met smaken, geuren en kleuren. Een andere uitdaging is om hiermee ook 'streekgebonden' aan de slag te gaan, of om een blend samen te stellen die past bij de uitstraling van je bedrijf, B&B, ....

Geniet dan ook van de gezelligheid, de warmte, de herinneringen die de geuren naar boven halen of gewoon van even wat tijd voor jezelf. Of wat zou je denken van een 'badthee' zoals 'Bloemenzee'? 

Ben je op zoek naar een kruideninfuus (thee) op maat of wil je onze kruideninfusies graag verkopen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

 

Assortiment

Ochtendgloren.jpg

Ochtendgloren - 50g. - €7,75

Geniet van een nieuwe morgen met deze vrolijke theemengeling met goudsbloemblaadjes en paardenbloem.

 

Ingrediënten: citroengras*, zoete sinaasappelschil*, gember*, goudsbloemblad, paardenbloem*.

*Kruiden van biologische afkomst.

Goed afgesloten, droog en donker bewaren.

 

Zettijd: 1 koffielepel per tas - 95°C. - 5 tot 10 minuten. 

Bestellen? 

Kan momenteel enkel telefonisch: 0498/837352 of via é-mail: info@dekleinetheeboom.be.

Bestellingen kunnen worden afgehaald op ons thuisadres, maar kunnen indien gewenst ook worden opgestuurd, mits betaling van verzendkosten.

Zit je met vragen over een bepaald kruideninfuus (thee)?

Geen enkel probleem! Neem even contact op en De Kleine Theeboom helpt je graag verder.

 

Gezelligheidsthee (tisanes)

Bij de productie en samenstelling wordt er erg veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de grondstoffen en de verpakking, maar zeker ook aan waarden zoals ecologie, biodiversiteit, duurzaamheid en gezondheid. Zo heb ik dan als herborist ook bewust de keuze gemaakt om voor het samenstellen van mijn kruidenthee te werken met kruiden van biologische afkomst (gezondheid en biodiversiteit), die strenge kwaliteitscontroles dienen te ondergaan en mij worden geleverd door een Belgische leverancier uit Damme, namelijk Biobox. 

Aangezien voor mezelf de impact op het milieu met mijn producten een belangrijke factor is om rekening mee te houden, zijn mijn 'theetjes' verpakt in blokzakjes geproduceerd uit landbouwafval, zodoende dat voor deze verpakking geen enkele boom geveld dient te worden.

Door het gebruik van deze zakjes kies ik ook voor het afleveren van een (h)eerlijk en kwaliteitsvol product. Deze zakjes zijn dan ook niet voorzien van venstertjes wat resulteert in een optimaal behoud van aroma's, kleuren, smaken en inhoudsstoffen. Blootstelling aan licht zorgt er immers voor dat kruiden aan deze kwaliteiten zal inboeten. 

De kruidenthee wordt van a tot z, dus van levering, productie tot verpakking door mezelf als herborist verzorgt en gebeurt op artisanale wijze, dus met beide handjes, zonder tussenkomst van technische snufjes zoals afvulmachines enz.

 

Een andere uitdaging is om hiermee ook 'streekgebonden' aan de slag te gaan, of om een blend samen te stellen die past bij de uitstraling van je bedrijf, B&B, .... Maar ook hier zal er steeds worden gewerkt naar een blend die wat betreft smaken, geuren en kleuren tot een mooi harmonieus evenwicht komen.

Geniet dan ook van de gezelligheid, de warmte, de herinneringen die de geuren naar boven halen of gewoon van even wat tijd voor jezelf. Of wat zou je denken van een 'badthee' zoals 'Bloemenzee'? 

Ben je op zoek naar een gezelligheidsthee op maat of wil je onze gezelligheidstheetjes graag verkopen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bestellen? 

Kan momenteel telefonisch: 0498/837352 of via é-mail: info@dekleinetheeboom.be.

Bestellingen kunnen worden afgehaald op ons thuisadres, maar kunnen indien gewenst ook worden opgestuurd, mits betaling van verzendkosten.

Zit je met vragen over een bepaalde gezelligheidsthee (tisane)?

Geen enkel probleem! Neem even contact op en ik help je graag verder.

Assortiment

Klik even op de foto's voor extra info

Bloesemmelange appel - 50 g - 7,30 euro
Bloesemmelange appel - 50 g - 7,30 euro

Een heerlijke kruidenthee van geurige vlierbloesem, zachte linde- en meidoorn-bloesem, stukjes appel en een vleugje citroen. Ook lekker als ijsthee met een stukje citroen.

Bloem van een moeder - 50 g - 10,50 euro
Bloem van een moeder - 50 g - 10,50 euro

Een kruidenthee als symbool voor liefde, zachtheid, rust, tederheid, geborgenheid, vrolijkheid en kracht, een 'Moeder'. Ingrediënten: lindebloesem, roos, echte kamille, lavendel, citroenverbena, korenbloem.  Kruiden van natuurlijke afkomst. (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Zettijd: 1 koffielepel per tas - 95°C. - 5 tot 10 minuten, het liefst afgedekt laten trekken.

Innige warmte - 50 g - 8,10 euro
Innige warmte - 50 g - 8,10 euro

Een warme kruidenthee met de pittige smaak van gember en een zoete en kruidige toets van kaneel. Ingrediënten: sinaasappelschil, gember (30%), kaneel (20%), en steranijs. Kruiden van natuurlijke afkomst (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Omwille van het hoge gehalte aan gember geen gebruik tijdens de zwangerschap en bij kinderen <12 jaar.

Kamillezoen - 50 g - 8,60 euro
Kamillezoen - 50 g - 8,60 euro

Een frisse kruidenthee met de bloemetjes van echte kamille (40%), en een citrustoets van citroengras en citroenverbena. Ingrediënten: echte kamille, citroenverbena, citroengras. Kruiden van natuurlijke afkomst (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Zettijd: 1 koffielepel per tas - 95°C. - 5 tot 10 minuten, het liefst afgedekt laten trekken. ​

Lekker zen - 50 g - 7,80 euro
Lekker zen - 50 g - 7,80 euro

Een zachte kruidenthee die je laat genieten tijdens een rustig moment of wat me-time. Ingrediënten: passiebloem, citroenmelisse, echte kamille, citroengras, linde, sinaasappelschil. Kruiden van natuurlijke afkomst (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Zettijd: 1 koffielepel per tas - 95°C. - 5 tot 10 minuten, het liefst afgedekt laten trekken. ​

Ochtendgloren - 50 g - 7,75 euro
Ochtendgloren - 50 g - 7,75 euro

Geniet van een nieuwe morgen met deze vrolijke kruidenthee met goudsbloemblaadjes en paardenbloem. Ingrediënten: citroengras, zoete sinaasappelschil, gember, goudsbloemblad, paardenbloem. Kruiden van natuurlijke afkomst (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Uit voorzorg: geen gebruik tijdens de zwangerschap. Zettijd: 1 koffielepel per tas - 95°C. - 5 tot 10 min. afgedekt laten trekken.

Rozendans - 50 g - 8,45 euro
Rozendans - 50 g - 8,45 euro

Deze kruidenthee laat je genieten van een mooi geurig ballet tussen rozenblaadjes, hibiscus en rozenbottels. Ook zeer lekker als ijsthee. Ingrediënten: hibiscus, rooibos, rozenknoppen (20%) en rozenbottel. Kruiden van natuurlijke afkomst (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Zettijd: 1 koffielepel per tas - 95 °C. - 5 tot minuten, het liefst afgedekt laten trekken.

Warme gloed - 50 g - 7,05 euro
Warme gloed - 50 g - 7,05 euro

Een kruidenthee met een warme gloed van hibiscus en warme kruiden zoals gember en kaneel. Ingrediënten: hibiscus (32%), stukjes appel, rozenbottel, steranijs, gember (7,5%), pepermunt en kaneel (6%). Kruiden van natuurlijke afkomst (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Uit voorzorg niet te gebruiken bij: zwangerschap en tijdens borstvoeding. Bij kinderen - 6j. Zettijd: 1 koffielepel per tas - 95 °C. - 5 tot minuten, het liefst afgedekt laten trekken.

Zoete liefde - 50 g - 8,50 euro
Zoete liefde - 50 g - 8,50 euro

Deze kruidenthee laat je genieten van de zoete liefde tussen hibiscus, roos, kaneel en venkel. Ideaal als geschenk voor je geliefde. Ingrediënten: hibiscus (10%), kaneel (5%), rozenknoppen (5%), rozemarijn, venkel (2,5%).

Groene thee Sencha - Pepermunt - 50 g - 7,60 euro
Groene thee Sencha - Pepermunt - 50 g - 7,60 euro

Zacht, zoet en fris. Ingrediënten: groene thee Sencha, pepermunt. Kruiden van natuurlijke afkomst (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Zettijd: 1 koffielepel per tas water (85°C), 3 tot 5 minuten afgedekt laten trekken.

Zomertijd - 50 g - 7,40 euro
Zomertijd - 50 g - 7,40 euro

Een theemengeling met verfrissende kruiden zoals citroenverbena en pepermunt. Ook lekker als gekoelde drank.

Bloemenzee Badthee - 80 g - 10 euro
Bloemenzee Badthee - 80 g - 10 euro

Geniet van een heerlijk verwenmoment met deze lekker geurende badthee. Ingrediënten: havermout, rozenblaadjes, citroenmelisse, lavendel. Bevat gluten! Kruiden van natuurlijke afkomst (Biobox bvba). Goed afgesloten, droog en donker bewaren. Gebruik: doe de inhoud van het zakje in een stuk mousseline- of neteldoek, en bind het dicht. Leg dit in het lopende badwater en geniet gedurende 20 minuten.

Moederdags theekransje Cadeaubox - 32,90 euro
Moederdags theekransje Cadeaubox - 32,90 euro

Een cadeaubox samengesteld uit 1 theebolletje (thee ei) en 3 heerlijke en ambachtelijk samengestelde kruidentheetjes. 1 Bloem van een moeder (50g), 1 Bloesemmelange (50g) en 1 Zoete liefde (50g). Samengesteld met biologische kruiden van onze leverancier Biobox bvba.

Moederdag wellness Cadeaubox - 30,90 euro
Moederdag wellness Cadeaubox - 30,90 euro

Een cadeaubox met heerlijke producten voor de natuurlijke verzorging van de huid. Bevat: 1 ambachtelijke samengestelde badthee 'Bloemenzee' met havermoutvlokken (bevat gluten!), 1 lekker geurende Hibiscuszeep met de allerfijnste grondstoffen van Zida, en 1 heerlijk Rozenwater (hydrolaat) van Ladrôme laboratoires. Gratis katoenen zakje voor de badthee aangeboden door De Kleine Theeboom.