Wie schuilt er achter

De Kleine Theeboom?

Als herboriste en kruidenver-werkster deel ik graag mijn kennis en ervaringen over het gebruik van 'geneeskrachtige' planten. Met als doel mensen weer dichter bij de natuur te brengen en ze weer bewust te maken van de heilzame werking van de natuur. En dit in relatie tot gezondheid, voeding en biodiversiteit.

Ik stel mij graag even aan jullie voor als Cindy, echtgenote, mama van 2 flinke dochters, verpleegkundige, herboriste en bezielster van

De Kleine Theeboom

Cindy en Kaasjeskruid.jpg

Ontstaan van de Kleine Theeboom

In mijn zoektocht naar wie ik nu eigenlijk ben, wat ik het liefst doe of zou willen doen, en wat ik hier op deze wereld te betekenen zou kunnen hebben, zijn de afgelopen maanden voor mij een openbaring geweest.

Ik ben weer tijd voor mezelf gaan nemen, en geloof me, dit was in het begin echt niet zo simpel.

Maar het heeft mij wel terug gebracht bij mijn liefde en passie voor de natuur en het herborist zijn.

Ineens was er weer tijd om mij bezig te houden met het maken van tincturen, crèmes, het combineren van kruiden 
in infusies (thee).

En hoe meer ik mijn focus hierop legde hoe beter ik mij terug ging voelen, en hoe duidelijker het voor mij werd dat dit mijn weg zou gaan worden in de toekomst.

Niet alleen heb ik weer tijd leren nemen voor mezelf, maar heb ik ook terug kunnen keren naar dat gene wat ergens diep in mij verborgen was geraakt.

Tijd heeft mij de gelegenheid gegeven om terug te komen tot mijn eigen “zijn”, en voor mij is dat zoveel mogelijk leven of ademen in en met de natuur.
Voor mij, maar ook voor ons gezin betekent natuur zuurstof, en dus leven... Maar ook, zeker niet minder belangrijk, voedsel en gezondheid in alle facetten.

Gezondheid in een wereld waar depressies en burn-outs hoogtij vieren, waar medicijngebruik met zovele nevenwerkingen toch nog steeds de eerste stap naar genezing blijkt te zijn, en waar voeding eigenlijk geen voeding meer is....
Soms kan het inderdaad niet anders, maar toch denk ik dat we met zijn allen terug op zoek zouden moeten gaan naar één of andere connectie in of met
de natuur.


Ik wil jullie alvast op weg helpen op welke manier de natuur in te zetten als voeding en als ondersteunend middel naar jullie gezondheid toe.

En vandaar “welkom bij de kleine theeboom”.

Een plaats waar jullie terecht kunnen voor advies en informatie betreffende het gebruik en het toepassen van de natuur als voeding, maar ook ter ondersteuning van de gezondheid.